Ni hänger väl med??

Om ni har råkat missa min nya blogg så får ni adressen här:

www.villa-svea.blogspot.com

Gjord av & med Kärlek!!


Svar: Ang. anpassad studiegång...

Anpassad studiegång betyder enkelt förklarat att man anpassar schemat och/eller studietiden.

I vissa fall kan detta betyda att man tar bort vissa ämnen för att mer fokusera på ex kärnämnen, det kan vara kortare dagar i skolan osv man försöker alltså hitta ett schema som ska passa eleven med särskilda behov på ett bättre sätt.
Det är oftast ingen permanent lösning, utan används under kortare eller längre perioder.

I Luddes fall är det så att han går i skolan färre dagar i veckan och har då hemstudier med oss som hjälp det dagarna. Han ska alltså göra det uppgifter hemma som dom gör i skolan under de dagar han är frånvarande.


En liten liten liten strimma..............................

Jaaa en liten liten liiiiiten strimma hopp har infunnit sig idag hos mig efter ett samtal från bup och efter ett minst sagt tufft möte med vissa lite högre uppsatta från skolan.

Strimman är liten, men den existerar iallafall...

Jag kan inte egentligen påstå att jag tycker mötet gick bra, men vissa bitar gick bra kan man enkelt uttryckt säga.
Det är inte enkelt, det är ärligt talat svårt, man måste förberedd, påläst och ha mål i mun om man ska lyckas få en förändring.

Det är möjligt att "vissa" av er tycker att man inte ska skriva om detta, att det är för privat...men jag delar inte er åsikt, jag respekterar den dock.

Men för mig är det så viktigt att detta kommer ut, att människor får veta hur svårt och tufft det är att få den hjälpen till sitt barn i skolan som dom har rätt till.
Inbilla er inte att det är självklart, för ingenting är självklart när det gäller det, bara så ni vet.

Anyway, min röst blev hörd och dom fick mig inte inmålad i en hörna...för jag är säker på min sak och jag är rätt ute.

Det får nog bli allt för nu och jag återkommer om fortsättning kring detta..

Nu ska han ha anpassad studiegång i 3 v, med utvärdering om 2 v...och jag försöker vara så positiv jag bara kan, trots att jag vet att detta inte är en permanent lösning, jag är inte så glad åt dessa för det är absolut ingen fördel för Ludde att ha kortsiktiga scheman och lösningar.

Nu ska jag sätta igång med dagens meny, så vi hörs och glöm inte...

Ta hand om er kära läsare

Kram/j.


Ja vi va inte själva...

ne det va ingen risk att vi kände oss ensamma på den avlånga ön!!

Milda matilda va folk överallt..

Vi varvarde våra besök hos loppisar, handelsträdgårdar, lanthandlar, slottsruinen å massa annat.
Det fanns liksom ingen plan utan vi tog det som det kom, körde lite planlöst hit och dit och fyndade lite!



Här besökte vi Eriksöre bygata, massor att titta på men det va ju mer folk än på en pilgrimsfärd så det va lite VÄÄÄÄL mycket folk för mitt tycke..men fint som attan!!



Denna "nissen" va imponerande, här visar han verkligen att konstnär kan syssla med en mängd olika saker, det behöver ju inte handla om färg, lera, å sånt utan skapa kan man göra med vad som helst, DET är min stil, sånt ÄLSKAR jag



Här har vi styrt kosan till Arontorp och Mys blommor, där va nästa kaos kan jag LOVA, det va väl så att vi samsades med typ 3000 andra och alla ville ha en parkering och käka kroppkakor...vi skippade kroppkakor



här skulle Ludde välja pumpa precis som han gör varje år, beslutsångest med STORA bokstäver men tillslut hade han bestämt sig..



Sötaste ungen..



Sen drog vi lite norr över och kikade på skärmflygning, jag fick svindel bara av att titta på det, men det va inget mot va som väntade sen för Borgholms slottsruin va nästa stopp, där dom också firade fårets dag..





Slottsruinen


Här börjar vi snacka svindel..



en sån här söt höna hade jag velat ha, men priset va inte så plånboksvänligt, iallafall inte för min pluska..
________________



finaste Kajza



en fullkomligt magisk utsikt



det va så vackert å så fint så jag va bara tvungen att ta kort, i detta skede ska ni veta att jag stapplade mig fram så nära mitt psyke klarade av för att ta korten..
man ska ju övervinna sina rädslor och här övar jag på det, hahahaha
med varierat resultat



här nedan va det en till som drabbades av akut svindel...han har också en tendens att alltid hamna i händelsernas centrum..jag förstår inte det riktigt;)





_________________



Här hälsade vi på Gustav den V tror jag bestämt att han hette rätta mig om jag har fel för jag minns kanske galet...gissar att Annacarin eller madde rättar mig om det e fel, hahahaha



Trots min ålder, hmmm så har jag aldrig tidigare varit här inne, så jag trotsade min svindel och betalade 70 riksdaler för att se denna pampiga ruin, häftigt som bara den måste jag säga..

Jonas fick sig en lång, jävligt lång historia lektion om ruinen av denna mannen


sen hade han ett helt föredrag för mig i bilen hem om hur allt gått till från 1100 talet fram till 1800 talet....mer information än va jag lärde mig på hela högstadiet.





Här köpte kajza ett sånt där sliskigt sött äpple som hon utan större svårighet smaskade i sig..å jag fick gåshud av bara tanken att behöva äta ett sånt...huuuua..

Sen blev det en snabb visit i Borgholm innan vi styrde av hemåt fastlandet igen, med diverse loppisfynd, blommor, pumpor och en massa härliga minnen.

Tilläggas ska dock att det tog en EVIGHET att komma över bron för det va KÖ ...tre olika stackare hade fått bilras på bron..typiskt en sån här dag..


Tack familjen för en solig härlig dag på Öland som vi delade med sisådär halva Sveriges befolkning..

och tack resten av familjen för den goda maten vi fick när vi kom hem=)

NI ÄR SÅ BÄST; ÄLSKAR ER SÅ!!!

Mamsen


RSS 2.0