TILLBAKA TILL ALLVARET!!

Vi har ju varit sjuka hela lovet, kan man inte få en veckas ledig till då??  Det vore väl inte mer än rättvist eller??

Nu är allvaret igång igen och det fick man verkligen känna på idag när man skulle få Ludde till skolan...pust och stön!!

Men det är bara att gilla läget antar jag, jag gillar ju även vardagen och vardagslyx, men vissa grejer skulle jag mer än gärna slippa! Som att strida med och för sonen..

Dags att hämta honom i skolan.


Räknas man som vuxen...

när man är 19 år??


Det är nästan, men bara NÄSTAN

så man fick en anings liten vårkänsla idag, men bara nästan för temperaturen är inte riktigt behaglig än.. men solen tittade fram och det droppar lite från vårt tak på solsidan.

Otto skakade dock som 7,3 på richterskalan så än är det ingen vår...

varit en runda på salongen, tog en fika på stan med mannen och Ludde och promenerade sen hem igen..

Vad vi ska göra resten av dagen står skrivet i stjärnorna, troligtvis så lite som möjligt. Har ju massor att göra men när jag ska iväg på fm så blir det oftast så att jag inte kommer igång riktigt sen när jag kommer hem. Inte för att det gör ont att slappa heller, men lite flitig hade jag nog tänkt att vara idag. Är sugen på att grädda lite våfflor, räknas det in som att vara flitig???  hur som helst fyller man ju iallafall på kalori förrådet, som om det skulle behövas!!! NOT!!

Joo det får nog bli så att det får bli våfflor, det suger i den tarmen känner jag!!

NU är det nästan så man skulle göra ett kryss i taket, för just nu i detta ögonblick fick vi igång båda digitaltv boxrar, efter 500 min telefonkö och 5 minuters taltid..det har krånglat en hel del med koder hit å dit en tarsig sladd, ny boxer å hejåhå, men nu så!! Nu funkar allt... peppar peppar

Nu ska det bli lite våfflor så hejsvejs så länge=)


Halv åtta hos oss på Svea vägen..

Ja idag va det Kajza som va kvällens värdinna=)

Hon har trots feber varit otroligt duktig och fixat å donat hur bra som helst!! Jag är såklart superstolt mamma.

Maten va urgod, hon fick en nia av mig...bilder från middagen och meny ska jag lägga in, men just nu är jag som en gravid flodhäst, propp mätt och päser på sängen.. Skulle kunna somna för natten nu.
Vi va 10 personer till bords ikväll, men det är bara 5 som får rösta varje fredag eftersom vi ofta är olika antal vid varje middag.

Om ni som inte känner oss undrar varför vi alltid är så många här, så kan jag avslöja att vi är en stoor familj, 5 barn bor här på heltid och ett par till på deltid och så jag å mannen såklart.

jag hade egentligen så mycket att säga idag, men det känns som jag snart somnar så jag orkar fasen inte nu..

överlever ni det?

troligtvis va...

Jag är iallafall världens lyckligaste så nu vet ni det me.

Min sista energi idag ska jag nu spendera med mannen i mitt liv, kidsen är utspridda lite överallt, nere, uppe och ute..

Hoppas ni alla får en härlig härlig HÄRLIG HELG, love you fina läsare!

Detta bjuder jag på idag:



Vår ljuvliga sköna mysiga säng!






Dagens Rapport!!

Jag - lite piggare

Kajza - feber igen

Ludde - oförändrad status..

Så nu har ju snart hela lovet gått och här har det mest handlat om virus baccilusker!

Ludde har med ena syrrans hjälp skaffat facebook, yngsta med facebook kanske?? ja, vad ska man tycka om det?? Vet faktiskt inte...men det känns inte som det är nån större fara visserligen för man får ju ha koll som med allt annat inom cybervärlden.

Han är ju extremt duktigt på datorer och teknik, det är väl hans specialintresse, det flesta barn med samma diagnoser som honom har oftast något speciellt område som de är mycket bra på och för Ludde är det just datorer och bilmärken.
 Dom som han har bllivit vän med på facebook känner ju till vår lille kille;)


En annan nyhet är att jag och Ella har möblerat om lite igen, hmmm joo det känns som om jag har gjort det ett antal ggr nu sen vi flyttade in, men nu börjar det bli som jag har tänkt när det gäller möbleringen på "vuxenvåningen"... känns som jag sagt det förut... jaa det har jag va?

Till dagens middag va vi många tillbords, 2 kg falukorv och mos gjort på 5 kg potatis..TACK TACK TACK Willys för att ni hade bamse stora potatis i dagens potatis säck!!!! Jag eller den som skalar får ju stå mer än en låååång stund om det är sådär små små små stackare i hela påsen.

By the way så gick ju min nya elvisp sönder igår när jag skulle vispa ihop smeten till chokladbollarna igår, den nya fina elvispen klarade inte motståndet, den bara brann upp på insidan..jäkla skit dom säljer!!
Den gamla fungerade alldeles utmärkt för sånt men den va ju så gammal å ful så jag fick för mig att köpa en ny och KASTADE den gamla.. Tjiiiii fick jag för jag skulle hållt fast vid den gamle fule;) Nu har vi ju sån tur att vi känner några på samma gata så vi fick låna en visp. Elvispat potatismos är ju ett klart måste, inga klumpar här inte;) eller vad säger ni??

Nu ska jag vara lite social med min snygga man, han är nyklippt och nytrimmad för dagen!


Idag bjuder jag er på bilder från vår älskade fotogenlampa som hänger så fint i sovrummet=)

Happy me, puss på er mina fina läsare!!










denna vackra lampa är såklart också arvgods...


Rapportering...

Huset fullt av ungar

Jag, Kajza och Ludde sjuka..

Alla är mätta efter en god middag!

Min man ligger på plus, han är bara sååå bäst:)

Ligger och planerar mina framtida projekt som jag SKA komma igång med.


Ja det är väl ungefär vad jag har att erbjuda er kära bloggläsare, den där riktiga ENERGIN med stort jäkla E, den lyser med sin frånvaro än så länge, fast humöret är det som tur är inget fel på. Lite tröttsamt att vi är sjuka tycker jag dock att det är...men jag får vara JÄVLIGT tacksam så länge vi slipper vinterkräksjuka.


Ni får hålla till godo med detta idag:



Detta är mina små vovvars lilla säng, deras alldeles egna mysiga gosiga kryp in..







ni får vrida på skallen för jag lyckades inte vända dom..



Dessa ur gulliga skor hade min pappa när han va liten.. jag kan bara inte ställa undan dem!!

Så sÖtA, visst är dom??





Pappas gamla psalmbok och bibel är jag också barnsligt förtjust i och dom gör sig bra där!



Nu blir det till att facebooka en stund innan det är sängdags, SOV GoTT alla fina=)

NATTi NATtI


Människor jag beundrar..

Hade ett långt samtal med en kär gammal vän som jag för övrigt pratar med alldeles för sällan..

Varför vet jag egentligen inte, varken hon eller jag kan skylla på att vi inte hinner för det gör vi ju..men det blir ett tag mellan gångerna. Men hon är en sån där vän som man kan prata med om allt fast det gått långt sen sist, det känns liksom inte, man glider inte ifrån varann för det.

Hon har fått en tuff lott i livet och jag beundrar hennes styrka och vilja, hon ger liksom inte upp trots motstånd av olika slag... hon inspirerar mig!

Vi ventilerar, gnäller och skrattar om vartannat och försöker alltid se livet från den ljusa sidan...

Tack för att du finns i mitt liv fina du.

Hoppas du vet att jag tänker på dig oftare än vad vi pratar..du ska veta att jag skickar styrka och energi till dig när jag vet att ni har det tufft!!

Det finns fler människor i min omgivning som jag beundrar, människor som inspirerar och ger mig energi.. det är verkligen en gåva att få ha det!

Att det sen finns människor som är precis tvärtom också är en helt annan historia, såna ska man total dissa och absolut inte låta dem får en uns av ens egen energi. Ibland kan det vara svårt att komma undan, men man får välja helt enkelt.. fast som tur är så är dom ganska få...

Kram/J.


Bakstuga, städstuda, sjukstuga, tvättstuga...

you name it, här kör vi hela kittet!

Varit på vårdcentralen med Ludde idag, öroninflammation och rossel i lungorna så en penicillin kur får det allt bli.

Det va ju ingen lätt historia att få dit honom idag, så jag lovade bakning som lite plåster på såren:)

Sportlovet blev ju inte som vi tänkt, men vi får göra det bästa av det hela iallfall, det kunde trots allt vara mycket värre... Tid för en massa mys har vi ju och det är ju härligt!!

Idag ska det då bakas, tvättas, städas lite i sådär lagom takt bara, för jag är inte heller i form.. tur det finns ipren;)

Fixa en stund, vila en stund, fixa en stund till och vila lite till sådär går dagarna!

Hörs snart igen kära bloggisar


TYPISKT!!!!!!!!!!!!!!

vaknar åt helsike för tidigt, det har jag gjort sen i lördags..nu får man ju ha lite sovmorgon!! Men inte tydligen, då vaknar man tidigare än vad klockan brukar ringa. Varför är det så? Det är ju inte precis nåt ovanligt fenomen ellerhur?

ja ja jag vägrar iallafall bestämt kliva upp nu och börja tjäna mitt dagsverke..ska ligga här och trycka bredvid min snarkande man iallafall en timme till.


Måndagsmys i sjukstugan..

ja här har vi haft måndagsmys i Vita huset på Svea vägen:)

Mamsen kom hit och vi käkade tacos, kollade på halv åtta och hade det allmänt trevligt..tom sjuklingen Ludde åt lite mat, ganska dåligt med den varan när han har feber.

Har fått lite gjort denna måndag iallafall, tvättat och städat liiite grann på våning 1, underjorden och våning 2 är det desto mer att göra på, men det hinns med vad det lider!

Tror bestämt att det får bli en dusch nu innan det är bedtime för min del, faaasen va guut det är att alltid har varmvatten och VARMT inomhus...nu kan man bara vrida på en ratt och bestämma hur varmt vi vill ha det..härligt härligt. Lite skillnad på förut när man levde påpälsad som en eskimå dygnet runt, nu får man ju tom se hur man själv ser ut under alla kläderna...visserligen ingen fördel kanske med tanke på att beach 2011 närmar sig!!

Men men va fasen, ni såg väl hon på Solsidan igår, hahaha man lever ju bara en gång....jag vägrar vara slav under kalorierna men jag försöker iallafall kontrollera dom, det är svårt nog tycker jag;)

Kalorier är ju alltid så goda av någon underlig anledning, djävulens påfund det där med kalorier...

nähe mina kära bloggläsare, nu ska Johanna minsann in i duschen och dit kan ni ju faktiskt inte följa med, ha det bäst så hörs vi imorn..

All kärlek/ J.

PS:
bjuder på denna söta lilla vas med en stickling i..vasen har jag fått av mamma som hon haft i skåpet sedan hedenhös..







Natti


Skrivbordet på sin rätta plats!

Älskar det!!

Fick måla det minst 7 ggr, tappade väl räkningen efter 5 tror jag..

men skam den som ger sig:) det är ju tyvärr så med just ek..träet blöder mycket!

Men nu står det ju Johanna på det ellerhur kära bloggläsare!















Är det inte vackert så säg?

jag blev iallafall som sagt super nöjd efter make overn som det fick


Ha det bäst alla inredningsnördar=)

Puss


första lovdagen...

och här är det nog fortsatt lite sjukstuga om än i mindre omfattning idag..

vill verkligen inte att vi ska vara sjuka här nu i veckan när ungarna har ett välförtjänt lov..

Fatta hur skönt det var att slippa få iordning Ludde till skolan idag, slippa väcka alla barn och detta bestyr!!

Skulle varit på salongen en runda idag, men har fått avboka det:(...det är nog bättre imorn intalar jag mig själv.

Ska iallafall försöka ha tvättmaskinen i snurr hela dagen så gör man ju något vettigt, gissar att ganska många timmar kommer gå åt att nöta ut soffan också..ENERGI TACK!!

Hoppas ni får en härlig vecka, puss


Denna va bra!

Vem hade du varit om du haft ditt andranamn som förnamn, det efternamn din mamma hade som ogift och arbetat med det drömyrke du hade som barn?

Tog den från facebook, jag brukar dissa nästan alla såna grejer på facebook för det blir för mycket bara, men denna kunde jag inte låta bli att sno från en annan, den va ju lite kul faktiskt..

Jag hade hetat INGEGÄRD NILSSON och varit fotbollsproffs...

ja ni som känner mig från förr, vet att jag spelade fotboll i Smedby Boik, men att jag mest värmde avbytarbänken för jag var då sannerligen ingen bra spelare..rädd för bollen och hetsigt humör..hade väl mest lust att knäcka näsbenet på den som tog bollen från mig. Jag va bättre i rugby, hahahaha

Ja denna söndag blev inte så dum trots allt, nu ska jag kliva in i en varm dusch innan jag galant glider ner i sängen och luktar gott jämte min fina man!

All kärlek till er kära bloggläsare!


Ludde har ordet!

Han uttryckte sin frustration igår när vi alla mådde mer eller mindrå dåligt!

" Liza är sjuk, Kajza har feber, Jag har feber, Emil har feber, Pappa har ont i benet och mamma är kass"

Ibland kan man verkligen inget annat än garva åt honom denna goa unge...

Han tyckte det va en rätt trist lördag.


Nöjdare =)

Nu är jag nöjdare...

Fått upp gardiner i sovrummet och min snälla goa make har satt upp älsklings lampan som är en gammal fotogen lampa i taket i sovrummet. Tycker det blev suveränt bra..
Så min man tjänade sig några escudos idag, både han och jag vann alltså på detta..en nöjd fru är nämligen nåt som båda parter tjänar på, eller vad säger ni ladies??

Ska ta några kort också såklart, dom kommer upp imorn här på mitt andra hem bloggen!

Nu erbjöd sig just min man att göra ett par knäckemackor till sin fru, märks det att han är väluppfostrad?...ne men allvarlig, han är den bäste min man, bara så ni vet...

Hörs, dax för solsidan.

PUSS


Sparlåga...

Just nu tycker jag min energi verkligen är snål..sparlåga..

Jag gillar inte sparlåga, dissen till sparlåga!!

Men vi har fått lite gjort iallafall, typ möblerat om i vardagsrummet nere...så nu vill jag ha ny soffa på allvar!

Just nu håller mannen på att sätta upp gardinstänger i sovrummet, så om min energi är lite generös mot mig så kanske jag kan få upp gardiner där idag.

Jag måste nog bo här typ ett år innan jag får till det som jag vill ha det, just nu är jag INTE nöjd...


FRÅN HALV ÅTTA I FREDAGS!



Ovan är LIZAS förrätt!

Jag är imponerad av henne, inte ens fyllt 14 och bjuder familjen på en trerätters alldeles själv!

Nedan är huvudrätten



DESSERTEN KOMMER NU!!





Allt va supergott!!

HON FICK DESSA POÄNG!



Snart är det dags för nästa tävlande i halv åtta hos oss...

Vi hade en middagsgäst denna kvällen, han är kanske inte riktigt van vid vår mat..han såg sådär impad ut, hehehe
men hon fick fina poäng av vår middagsgäst!!









EMIL OCH HOGER som förövrigt spenderade en låååång stund för att försöka lära mig säga:

jag heter johanna på hans språk, det gick inget vidare!!




Mannen som smakar av vinet...eller jaaa sockerdrickan, men det är så nära vin vi kommer i detta huset!



men vi hade en toppen kväll!!


MENYN

halv åtta hos oss ikväll

kvällens värdinna är LIZA

hennes meny består av:

Förrätt
________________

Ostgratinerade nachos med krämig örtsås och ostflan

___________________________________________________________

Huvudrätt:
______________

Biff ala Liza, ungnsbakad potatis med grönpepparsås, serveras med anderssons sallad

____________________________________________________________

Dessert:
____________

Chokladmousse med crisp, serveras med grädde, hallonröra och chokladchips

___________________________________________________

jag gissar att vi kommer päsa i soffan resten av kvällen sen... tummen upp för vår underbara Liza som har startat upp detta i vår familj, driftiga barn det gillar jag skarpt.. det ska läras i tid, eller vad säger ni??

mina arvsanlag måste vara mycket bra=)


hörs sen fina bloggläsare


Halv åtta ala Liza

Liza vill ha halv åtta hos oss.. Så ikväll ska hon bjuda på mat ala Liza..

trerätters=)

Nu är hon i affären och inhandlar ingredienser, ååå va mysigt det ska bli!

Ni ska få menyn om en stund!

Ludde har 40 graders feber och mår jätte dåligt stackarn, men det fattar ni väl eftersom han har så hög feber!!

just nu sover han, mammas lille kille:(

SÅ JÄKLA SKÖNT MED LOV!!!


Halvtid!

Redan onsdag igen, halva veckan har gått..

Försöker komma fram till sotningsfirman på deras telefontid, men det verkar vara fler än jag som ringer!!


Kommit på en nackdel...

med att bo i stan..

Vi har ju ett ständigt öppet hus här; MEN det gäller bara ungar!!

Människor som vi inte haft närmare kontakt med på flera flera år tror helt plötsligt att hit kan man komma när som helst utan att ringa innan.. OGILLAS.
Jag är inte mycket för spontana besök hos oss, låter jag trist?? Ja det är möjligt, men sån är jag iallafall..

Vi kanske har planerat ta en tidig kväll i soffan, helt plötsligt står en besökande här och säger HEJ HEJ, jag hörde att ni flyttat hit..

Hmmm!

Jag gillar att träffa vänner, MEN för att må bra behöver jag också vara i hemmets lugna vrå och inte vara social jämt å ständigt...
 Men ursäkta mig om jag är en bitterfit-a nu;) alla är vi olika, men sån här är jag...


Fördomar..

skulle krävas ett LÅNGT inlägg om fördomar, men jag hoppar över det nu.. Vill bara säga att livet skulle vara så mycket enklare om människor inte hade så mycket fördomar..

Jag ruttnar på när människor inte kan bilda sig en egen uppfattning av sina egna erfarenheter stället för lyssna på andra och helt enkelt skita i att bilda sig sin egen uppfattning, är det av lathet, av okunskap, av feghet eller va fasen är det???

BLÄÄÄ för sånt


Fasen för alla telefonsamtal, köer å skit..

Allvarligt talat..helvete va samtal det dra med sig för att flytta..

elavtal hit å dit

telefon

internet

tv å boxer grejet

sophämtning

sotning

hemförsäkringen

flyttanmälan

å blaaaaaaaaaaaaaaa blaaaa bla va mycket som ska kommas ihåg..

telefontider, kötider, tryck 1 för att komma till... tryck 2 för att komma till... jag spyr på alla jävla telefonröster..

men snaaart har jag fått fatt i alla jag ska, tror jag;) om jag inte missat nåt!!


14 feb...

14 februari med allt vad det innebär....

Jag får alltid massor av kärlek av min man så idag får jag väl visa sådär lite extra hur mycket han betyder för mig..

om man frågar honom vad han exempelvis önskar sig svarar han ALLTID..jag har redan allt man kan önska, så ska jag köpa nåt så får jag alltid gnugga mina egna geniknölar. Nu känner jag väl inte att jag måste köpa nåt till honom för att visa min kärlek, den kan ju som bekant inte köpas...möjligtvis blir det nåt ätbart istället..
Vi hade ju en myyyys middag i lördags med syrran och Micke också=)

Jag ska iväg till salongen sen och fixa naglarna på en tjej som ska vara med i månadens "GÖR OM MIG" i NYBRO EXTRA, så jag blir borta en stund ikväll tyvärr, men det ska bli roligt att få göra henne fin!


BRA ELLER ANUS!

BRA:

ny tv

ny tv bänk

härliga ungar..


ANUS:

att toapappret är slut just och jag får ta mina mona Svärd servetter, lite vääääl lyxigt va!
dyrt jävla papper.
__________________________________


Lat, ny tv, ny tvbänk, kroniskt hungrig..

Helvete vad lat jag är just nu,,,hela dan har jag varit det..

Vill ha sportlov; NU!

det blev en ny tv 50 " och en tv bänk från ikea..som för övrigt jag INTE skruvat ihop, Jonas och Liza börjar bli proffs på montera ihop grejer..

Sugen på nåt igen..hungrig hela tiden idag tydligen..

Längtar till solsidan klockan åtta..

kokt korv skulle va gott.. vänta: jag ska bara ropa på min man!!

ÄÄÄÄÄÄLSKLING???

JAG VILL HA KORV (i min sötaste stämma), kyckling går också bra;)



Min HJÄLTE!!

är en utslagen hjälte..

så söt att jag smälter!!

Så här känns det skönt att se honom, avslappnad och harmonisk..ska bli underbart med sportlov snart, så vi kan få en hel vecka där Ludde får må bra utan allt med skola, krav, stress och oro. Då känner man verkligen att han är sitt rätta jag=)



i mammas och pappas säng är det mysigt att få somna in till favorit programmet, VEM VET MEST!



myyyys <3


Otroliga ungar!!!!

Vi har verkligen helt otroliga barn i denna familjen!!

Min stolthet för dom alla går inte ens att beskriva i ord..

Idag hade tjejerna gjort en surprise när vi kom hem från kalmar..

Dukat fint med servetter, bordsplacering och hela kittet..bjöd på tårta dom bakat och vackra rosor som dom köpt till oss!

Jag är verkligen lyckligt lottad, så underbara ungar.

Ni är bäst mina trollungar!!!!!

Älskar er


Tror inte det behövs någon rubrik här....

Redo att åka från metropolen nybro till stora staden för middag med syrran och Micke!





Finaste mannen och jag på statoil innan avfärd..




EGO??? JAG??



kolla munnen nu då, hahaha härmar mina tonårstjejer=)




min klänning, mönstret är jag helt kär i...


FÅR JAG LOVA ATT PRESENTERA
min syrra och hennes sambo , utanför stekhuset!






Ni ser nu min heta syrra Janet, nu fattar ni varför jag är så snygg=)
man har ju lite att brås på som ni ser!!



Fram till hit är allt ganska seriöst och moget, men nu ballar det ur!!
Vi roade nog fler än oss själva på stekhuset skulle jag tro...






NEEJ jag är varken full eller påtänd, fast jag vet att det ser ut så..skyller på fotografen, dvs min syrra..


liten text i menyn...

________________________________

nästa om möjligt mer oseriösa fas av middagen

________________________________________________________________



Både Jonas och Micke va chockade, dom kände att detta skulle bli en dyr kväll..

eller jaa just de..Janet petade ju Micke med gaffeln i ögat och Jonas klämde den i gylfen..så va det visst, sorry!

____________________________________







Syrri börjar jobba på fyllan... kör hårt..



jag jobbar på Apertifen..ser det ut som jag gillar den?? kolla nästa..


man kan nästan tro det är kräkmedel i..


svar NEJ, jag drar inte en lina fast...

_________________________





Allvarligt talat, fyyy fan va äckligt!!



___________________________________

Jonas gör sig redo för maten:





Micke tog pepparbiff, syns det?



vinet va gott ser det ut som...










behöver peta tänderna??


jaa, det va dags att ta fram stor plånboken nu;)

________________________

Den galna glada kocken=)


_________________

Jonas före maten:



Jonas efter maten:



så hur vi såg ut fick inte ens plats på bilden, men vi hade nån slags rullande gång iallafall..

__________________________________

nu är vi hemma hos syrran och Micke, där börjar hon lura i mig nästa jävla kräkmedel..






jag håller mig till pepsi max har jag konstaterat för, fyyy faan va äckligt å va man ska lida när man ska försöka få lite vuxenpoäng med nån vidrig likör..

_______________________________

Micke tackar härmed för en trevlig kväll och för underhållningen med min och syrris Yoga..



_________________________

Vi hade en super nice kväll, träningsvärk både här å där..



Varje årstid har vi nu infört att vi ska göra detta..

Tack Syrri och Micke för många skratt=)


What a night...

va vi har skrattat..

bilder kommer imorn ögonen går i kors...


Stekta mackor ala Liza



Hon är lite av en specialist på stekta mackor=)

min duktiga tjej..




Är det nån som vet??

VAR jag kan köpa typ såna här krukor, VITA eller LJUSGRÅ ???

måste ha...


Mys middag

Ikväll ska jag, mannen, Syrran å Micke käka en brakmiddag på:



i kalmar, världens godaste mat har dom där!!

Å va jag ser fram emot att få sitta i lugn och ro med trevligt sällskap.. Det är inte ofta jag och Syrran träffats på sista tiden förutom när det handlat om tråkigheter. Det har ju varit mycket nu med pappas bortgång och tömma lägenhet och allt annat som följer med det.. Nu får vi träffas utan en massa "måste göra " grejer:)

Så jag gissar att jag är mer än mätt när jag stupar i säng sen.. 2 kg tyngre 


Att bli lurad...

av en vän...

Ja idag försvann en av mina vänner ur mitt liv..

Hon lurade mig för några fjuttiga kronor..att man sjunker så lågt det fattar inte jag.

Men är tacksam att inte ha en sådan på min vänlista så det sörjer jag inte. Tycker inte en sån förlust är någon förlust egentligen, jooo för henne;) Det är ju bra att man får veta sanningen istället för att tiden ska gå och man inte vet vilken vän man har bakom masken.

Det är ju såklart ingen vän att ödsla sin tid och energi på, thats it!

Man går på sina nitar, men jag väljer ändå att tro det bästa om människor i min omgivning och det tänker jag fortsätta med också..det händer ju att man blir bränd men den risken får man ta tycker jag. Man måste ge av sig själv för att få något tillbaka, vilket denna lady uppenbarligen missat... GE OCH TA ett fint samspel.

Tur att man har fina vänner, ni är bäst..älskar er!!


FÖRE OCH EFTER som jag lovade A..

FÖRE





EFTER







Jag är super nöjd och helt kär i denna stolen!!


Spinnrocks...



jag hyser en kärlek till spinnrockar, jag tröttnar liksom aldrig på dessa skapelser..

inte så att jag sitter där och spinner, men jag tycker dom är så vackra.

Har "bara" tagit med mig en från gamla huset till detta, kanske kommer snart en till;)..

Det va dock ingen höjdare att måla den, fy vilket pill, men jag blev mycket nöjd med resultatet.


Sugen??

på nåt sött??




chokladkaka ala Johanna med chokladcreme och jordgubbsströssel..

det blev inte ens smulor kvar efter fikat:)

Kaloribomber är alltid goda tyvärr kanske man skulle säga!


FINNS DET INGEN JÄVLA HEJD..

PÅ FOLKS NYFIKENHET???

en av byborna i byn vi flyttade ifrån har letat upp vart vi nu bor och kom hit idag.. Till saken hör att vi känner INTE denne och har aldrig umgåtts på något vis.
Snacka om nyfiken i en strut!!

Det finns ju liksom inga smarriga detaljer om vår flytt, jag va trött på att frysa med tanke på att jag gjort det nästan konstant i 5 år. Vi flyttade inte på grund av någon osämja med grannar eller så, fast jag vet ju att det finns en å annan kärringjävel som är mer än glad över att vi flyttat... Jag passade liksom inte in i hennes fina värld och vägrade snacka deras skit och skvaller om allt och alla. Men du kan komma ihåg detta kära gamla granne att det är inte hur tjock plånbok man har som avgör hurdan man är som person..men det kanske är svårt för dig att förstå som glidit fram på en räkmacka hela livet.

Jag är ödmjuk och tacksam för det jag har du kanske skulle prova det du med?? Ett tips bara i all väl mening!

Tillbaka till besöket, denne knackar på, väntar ett par sekunder, sen öppnar denne dörren och ropar hallå och kliver in i hallen...

HALLÅ??

gör man så hos människor man inte känner??

Jag skulle inte göra det iallafall, det hör väl till vanligt vett att man inte bara klampar in hos folk man inte känner..eller har jag fel?? jag kanske är känslig, men jag gillar iallafall inte när okända står helt plötsligt i mitt hus.. JAG BOR HÄR; DET GÖR INTE DU.. vad är problemet?? UT härifrån, tack!!

ja ja så är det med det iallafall..

men att man är så intressant får man väl ta som en komplimang, ahahahahaha

All kärlek till er kära bloggläsare


Kvälls pics!!












ÄKTA KULT



Älskar denna, ren äkta kult för mig!





kan man annat än älska denna ljuvliga klocka i svagt turkosfärg??


SKOLA FÖR MÄN!

dagens lektion är för alla män som har en fru eller sambo...

Ni har väl inte missat att det är alla hjärtansdag nästa vecka.

14 februari för att vara exakt, och det är hela dagen......

DÅ ska ni ge er fru/sambo något fint som visar att ni uppskattar er kärlek lite alldeles extra.

Är man en inredningsnörd som jag så önskar man sig presentkort på ex www.skattskrinet.se  eller ljuvlig ny doft.. din fru kanske gillar massage, då är ju det en smart grej.. en nagelbehandling hos mig, hahaha... eller en mysig upplevelse bara ni två med lite egentid för bara er två.

Sånt här ska man självklart skämma bort sin fru/sambo med ofta, men det fattar ni va??

Om inte så vet ni det nu.

så börja träna, gnugga geniknölarna och kom fram till vad just din käresta vill ha, ansträng dig lite och visa att du är en gentleman:)

Lycka till..

ps. köp INTE strykjärn, grytor, elvispar och dyl..det är total dissat!!


vilket århundrade har jag bestämt mig...

för vilken soffa jag vill ha...

Jag är rejält velig när det gäller soffa, hmmmm

ja ja vi sitter ju inte på golvet än vi har ju iallafall nåt att sitta på!!


Till M..

Ja vi har 9 rum, men särskilt stort är det inte om man jämför med förra huset.. Där hade vi 10 rum, men ytan va enormt mycket större än här.

Så från att ha haft 400 kvadrat har vi nu bara hälften kanske, men det gör inget för vi har det varmt och skönt, hhahahahaha


Flytten till underjorden har börjat!

Nu har flytten till underjorden börjat.. Så nu kanske vi snart kan börja få lite mer ordning på plan 1 och plan 3.. plan 2 är det mest bara lite inredningsdetaljer kvar, eller ganska mycket detaljer om du frågar mig.. .. men sånt får faktiskt ta lite tid.

Jag vill köpa en ny soffa till plan 3 och en ny tv... får se hur det blir med det!!
 Snart ska vi käka min smarriga chokladkaka som jag bakade idag..
mums med kalorier=)


FÖRLÅT!! jag tar tillbaka det jag sa igår!!

kallade vår snickare för " söta lilla snickare "

Jag tar tillbaka det!!!

Förlåt!

han heter nu istället:

Jävla snickare jävel!!

Grrrrrrrrrrrrrrrr

vad arg jag är på honom just nu!

Det skulle vara klart idag MEN det blir det inte för han har inte ens kommit än..

för många öl igår kanske som för vissa andra också..

Hård lördag, hmmmm


Tillåt mig tipsa er!

Om vad ni ska ha till middag!


JOHANNAS FREDAGS KYCKLING!
___________________________________________

Jag slängde ihop nåt super smarrigt i fredags.
Tror det får bli detsamma idag, för det va så himla gott.

I fredags va jag lite lat så då hade jag färdig grillad kyckling så det gick ju super snabbt, idag tänkte jag ha kycklingfile istället..

Gör en sås på:

Creme Fraiche (jag hade 34 %)

Pressad vitlök

Hackade tomater

Feta ost

Basilika

Lite mat grädde

valfria kryddor

själv hade jag citron peppar och örtkrydda

Eftersom jag har kycklingfile idag, steker jag den först i ugnen med lite kryddor, vätska och kycklingfond.
När den sen nästan är klar, häller jag på såsen och in i ugnen en stund till.

Servera med en krispig sallad och färsk pasta tex..

Jag formligen älskar detta och det verkar som alla andra i familjen också gjorde det!


smaklig spis..

Säg gärna vad ni tyckte sen, det är alltid kul!


Kalas gånger 2

Nu är nästa barn på kalas, mycket kalasande idag!! Oj, förlåt det hette visst disco ikväll, det var viktigt.

Så en runda till ut ikväll för att hämta henne..men det gör absolut ingenting, vår taxirörelse har nämligen gått i konkurs sedan vi flyttade till city. Det blir inte alls mycket körande nu, det gillar bensinkontot:)

Kanske att jag ska snegla liiite på mello idag, vi får se...
inget mer målande idag iallafall, det vet jag åtminstonde med säkerhet.


MAKE OVER...

fick ett infall idag, givetvis handlar det om heminredning. Kände inte för att måla stolar så det fick bli vitrinskåpet i köket!! Lite mer jobb än vad jag egentligen hade lust med, men nu är det klart.

Det blev kalas bra..se själva!

FÖRE!!!


har målat inne..


EFTER!!!









I love it!!

Så nu återstår det väl att ta tag i alla stolar och bordet, men det får bli en annan dag, nu ska jag njuta av vårt fina vitrinskåp först!!

Mina händer mår dock inte som dom förtjänar nu, men handmassage vill jag inte ha.. Kan man be mannen om lite fotmassage fast det är händerna egentligen??

Ha en underbar kväll alla fina!

All kärlek
J.


Inbjudande..

ja det är inte utan än att man blir sugen på att krypa ner igen, men det blir inget med det..nu ska det bäddas!!!





1 klar...6 kvar..

å sen bordet då såklart!

Blev himla nöjd med min numera vita köksstol!!

Vad tycker ni?









Någon sovmorgon blev det inte idag, näsan satte stopp för det!!

Vaknar hela tiden för denna täppta snok, men jag ligger kvar i sängen och myser iallafall!

Idag blir det två olika kalas för ett par av kidsen, så det ska inhandlas presenter här nu på fm.

Hoppas er lördag blir underbar=)

Hörs senare..

Kram /J.


köks pics hos oss...



älskar denna!! från Monicas hemtrevnad i madesjö!

_________________________________




En riktig kultskål, hur mysig som helst..arvegods, hihi

_______________________________



läckra gubbar eller vad säger ni??

___________________________________




Ikea burk, torkade äppelskivor, bakformar från min farmor!!

_________________________________

 natti natti på er kära bloggläsare

Puss


Soft fredag med lite av sånt å sånt..

Jag gillar fredagar, det betyder återhämtning för mig..

Jag slipper få iväg kidsen till skolan, jag slipper tjafsa med Ludde om ditt och datt.. Det är härligt att få ett par kravlösa dagar. Ludde är ju alltid stressad när det är skola, så helgen är bra på det sättet också. Han mår mycket bättre då.
Inga läxor, gympapåsar och annat.. sköööönt!!

Fast jag gillar vardagar också, mysa kan man göra en tisdagskväll precis som en fredagskväll..man måste sätta lite guldkant på sin tillvaro och inte deppa bara för att det måsten i vardagen.

Men visst är det extra härligt när man bara kan stänga av klockan och veta att YEEEs jag behöver inte kliva upp nu..

Ena dottern sa till mig att hon brukade sätta sitt alarm på kl 03.00 bara för att känna känslan hur skönt det är att somna om, hahahahaha Har ni testat det??

Funderar just nu på vad vi ska ha för fredagsmeny här, lutar åt kyckling av något slag.

Har inte varit på salongen idag, hemma all day long och pysslat med lite av varje...utan att jag måste..nu ligger jag på sängen och ska göra en liten stund till:)

Längtar till hela min familj är samlad och hemma, avnjuta en god middag och umgås...Lyckliga lyckliga mig!! Det är bara min älskling King som fattas mig...många tårar fälls har varje dag och det är så tomt utan honom.

Men han finns i mitt hjärta hela tiden..


Kristallkronan och målning

Har äntligen fått tummen ur och gjort rent kristallkronan och satt ditt alla 517 prismor som hade lossnat..börjat måla om kökmöblerna...
En ynka stol är iallafall klar, får väl ta en om dan eller nåt;)

Stolar är det tristaste som finns att måla, men bra blir det iallafall.

Känns meningslöst att städa en massa eftersom tonåringarna snart ska flytta ner i underjorden och då blir det så rörigt ändå..perfekt dag för lite annat alltså=)


Hallen.....

Från att ha haft världens största hall har vi nu gått till en lite (läs mycket) mindre variant... inget är traditionellt i detta huset..

vi har många små hallar istället för en stor..

3 våningar

*underjorden, är våningen där 3 ungdomar snart ska husera. 3 rum och ett badrum

*vuxenplanet, där jag och mannen har vårt rum, vardagsrum med tv och liten soffa, matsalsbord å lite sånt tjafs ni vet. Badrum. Kök och ett matrum.

* övre planet, där Ludde ska ha ett rum, Kajza har ett rum och ett stort tv rum med större soffa, tv spel och sånt.. badrum och ytterligare ett kök.

Så har vi det nu..allt är ju inte riktigt färdigt än, men till helgen nu hoppas jag att ungdomarna kan flytta ner i underjorden..

Så 9 rum, 2 kök och 3 badrum, thats our home...

Pics på min favvo spegel i hallen..

varsågoda kära bloggläsare=)














Hemma hos...



Emil tar smygfoto när jag och mitt extrabarn Ella kollar halv åtta..






Otto linslus





Ella visar sin snyggaste look!!





Liza inne i tvn



Söt sötare sötast!!

Hemma hos oss en torsdagkväll halv åtta


ACTION PÅ SVEAVÄGEN!

ja här händer det då fasen grejer när man flyttat till stan..

Vi skogstroll är inte vana vid sånt, vi har levt i lite skyddad verkstad där ute i skogen!!

Vaknade till efter att ha slocknat som en klubbad säl när jag låg på sängen, gick ut i köket och skulle ta en halstablett..både hör och ser blå sirener och däcktjut..

Först kommer en volvo i typ 150, tätt efter kommer snuten..30 sek senare nästa bil.. sen kommer dom tillbaka igen..hela familjen undrar vad det är frågan om så vi går(läs rusar) ut, halvt påklädda;)

Grannarna kom också ut.. det visade sig en kort stund senare att han smällde med två polisbilar..taskigt läge för han, hehehehe

men det som förvånar mig är att poliserna inte väljer att avbryta en sån jakt som går i en sån hög hastighet i tätbebyggt område där det för övrigt är 30..

jaha det är väl såhär det är att vara stadsbo, lika bra att vänja sig kanske för vi bor väl i lilla chicago??


SAGAN ÄR SLUT!!

Sagan om den finaste hunden och bästa vännen är slut!!

Nu är han i himlen hos min pappa och där vet jag att mår bra och det känns iallafall skönt.

Men att förlora sin bästa vän det känns och en bit av mig följde med King dit där han är nu:

Jag och King hade en fin sista stund tillsammans, vi käkade på Mc Donalds, gick en runda, tog massa kort, busade och hade mys..så ett bättre avsked kunde jag inte få.

Vi va själva, bara han och jag precis så som han trivdes bäst att ha det.
han va inte en sån hund som med förtjusning hälsade på allt och alla..snarare tvärtom. Han dissade dom flesta andra ganska brutalt..

Min fina King, jag saknar dig så mycket!!





Tack för fina år min King!


MIN BÄSTA VÄN!










Detta är min älskling King som är och förblir min allra bästa vän!!

Den finaste vännen man kan önska!

Jag är mycket tacksam att jag hade förmånen att bli hans matte och att jag fick nästan 6 år med honom.

Idag ska han passera över till andra sidan, han får det bra det vet jag.

Pappa, ta hand om min fina älskling!

Tack älskade King för fina år med dig, ingen kommer någonsin ta din plats i mitt hjärta.

Du och jag för alltid!

Vi ses igen!


åå nej..inte en manlig förkylning, please!!

jaha, det verkar inte bättre än att jag åkt på förkylningen jag också:(

precis rätt läge eller?? nej men skit också det är inte bra tidpunkt i min planering...

idag ska vi ju till fotografen med hunden, sen ett möte i skolan också..

Sen imorgon är det det en riktigt svart och sorglig dag:(..

Jag vill inte vara sjuk nu, att ligga still och vila gör ju att man tänker ännu mer. Så idag har jag pysslat med lite av varje, bla målat en hylla och lite annat. Men nu kom ju febern och dök på mig också, tog en tablett nyss och hoppas att jag håller mig på benen.

All kärlek till er kära bloggläsare


RSS 2.0