...KRÄFTSKIVA, VITA SAND 2011



Vi på "vår gata" drog ihop en kräftskiva, både väder å humör va på topp!!





ovan är jag då som ni ser å min underbara vän Eva!!




å här e hennes gubbe Hasse, lika goo som sin Eva!!

_______________________



den ena av sönerna

observera den brutalt snygga skjortan, han har stil min son =)

_______________________




å detta är finaste Åsa som är en barndomsvän

_________________



en del av ligan

________________



snygga jaa igen

å nu kommer Eva



bara så ni vet så har hon tänder hahahaha hon bara låtsades ha glömt dom hemma



____________



Emil tog sig en svänga med Tyson

____________________


givetvis måste ju en kräfta va med på bild också så ni verkligen ser att det inte bara skålades utan vi åt lite också...


Vi hade så jävla roligt, alla hade roligt både barn å vuxna en super kväll som säkerligen alla kommer minnas av både ena å andra anledningen, vissa va väl piggare än andra dagen efter..nämner inga namn, heehehehehe

Tack hela härliga gänget på gatan, ni är suveräna!!




Skola och trädgårdsfix... good n bad!!

The good or the bad news first??

Vi börjar med det braiga och positiva..

Vi har lyckats få Ludde till skolan måndag och tisdag...
Läraren är mycket bra och anstränger sig för att lära och förstå sig på Ludde..
Vi har fixat lite ute i trädgården och det blir mysigt och fint..

Härligt härligt

De negativa med då da!

Ludde har det lite jobbigt med skolan å allt det, jag är ytterst tveksam till att detta ska fungera, hoppas verkligen jag har fel.
Skolan har än så länge inte levt upp till det som är överenskommet. Läraren är mycket bra men hon kan ju inte klona sig..


hur som helst kastar vi ju såklart inte in handduken utan vi kämpar på med Ludde å skolan...


__________________________

Avslutade kvällen med lite fix inne, jag började måla mitt senaste loppisfynd, en tallrikshylla som kommer bli jätte fin, kul kul. Kroppen är på väg ut i en liten strejk så jag kommer ta det ganska lugnt närmsta dagarna så mig gör det inget om det regnar lite, hehehehe då kan man va inne å mysa med hur gott samvete som helst.. visst e det bra;)
Har lite bakplaner är rysligt sugen på dumlekakor med noblesse, får nog bli såna i veckan.. kanske ska skämma bort mina besökare på salongen med en smarrig kaka, hmm ja det kanske vore nåt.

Nu ska jag kolla tv innan loppelådan väntar så vi hörs väl imorn eller??

natti natti mina fina// all värme från mig


Sommarkul 2011



Skara sommarland!!





karusell kön, en riktig nagelbitare för Herr Andersson!!

______________



han va inte lika kaxig som på bilden, jag lovar;)

_______________________













syskonkärlek:)








Ja, hmmm här trodde jag magen skulle vända sig ...








Härlig helg!!!

Hade en toppen dag igår, loppis, trädgårdsfix och massa mys, super härligt!! Idag fortsätter vi på samma bana.. Ska ut till Elin och lilla bebben på fm, sen ska vi hämta hem hönsen å sen blir det nog en smarrig söndagsmiddag och kvällsmys...låter som ljuv musik i mina öron!!

Gjorde ett par fynd igår på Loppisen, mycket vackra assietter och lite annat plock, sen köpte jag en tallrikshylla som ska få lite färg på sig, ett väggskåp som också ska få färg på sig.. Hur många gånger har inte någon skrattat åt mina fynd för att sen tappa hakan när jag fixat grejerna på mitt lilla vis. Det kommer bli skit fint.

Igår när vi va ute och fixade målade jag en slags vagn/kärra som jag bett mannen köra hem till mig..då såg den inte mycket ut för världen, rostigt gulllackat underrede och grönt upptill, nu har den svartlackat underrede fortfarande lite sådär slitet som jag vill ha det, och rött upptill såklart falufärg;) den ska jag ha blommor på såååå fint blev det... En riktig skönhet i mina ögon!!

Har ju ganska många målar projekt på G, men jag har tid på mig och stressar inte fast det är lika roligt varje gång något blir klart!

Det enda molnet på himlen idag är väl Luddes astma..fast det är bättre nu. Han har puffat nu och vi har suttit ute på altanen en stund så vände det lite. Jag kände faan på mig igår att han skulle få det, så jag sa till Jonas att jag trodde det skulle komma..mycket riktigt..blä blä för man blir lika rädd varje gång, men denna gången va Ludde förvånansvärt lugn, fick inte alls samma panik som han brukar. Det va toppen för det va mycket lättare att få det till att vända när han kunde ta det så lugnt. Blir en lugn dag för Ludde idag, imorgon är det ju en STOOOOR dag för honom, han börjar ju första klass!!

Vår lilla kille är stor nu, huanamej va tiden rusar på!!

________________________________________________



Snart kommer dom hem...

våra nya höns menar jag!!

Håller på att måla och fixa lite där dom ska bo, ska fixa det sista imorn om jag hinner, så till helgen räknar jag med att ta hem dem. Som jag har längtat..det fattas liksom något när vi inte har några höns. Nu har jag fått allt godkänt å så ju så det är bara å köra på:)
Dv Kochin blir rasen såklart och det är ju tur man har vänner i hönsvärlden, trots att jag inte är lika engagerad som innan, men vännerna finns ju kvar ändå, hihihihi och mitt intresse är detsamma men nu ska jag ju ha höns i betydligt mindre skala än innan.

Jag gissar att dessa höns lär bli enormt bortskämda av de flesta i familjen å grannarna väntar också på att hönsen ska komma hem...

Ska jag skryta lite med eller nu när jag ändå e på G..

FY FAAN va duktig jag varit idag, är såååå nöjd med mig själv!!!

Nu blir det nog till att invänta John Blund för imorn ska vi upp ganska tidigt och dona lite sen blir det Kalmar och bla en sväng in på herr Kamprads place.

Natti natti mina fina

/J.


Torsdag å vad gör man??

Jo jag städar..

har städat upp på övervåningen för snart ska vi börja fixa till det där uppe, tv rummet ska målas och diverse annat fix, massa möbler ska också få sig en dutt med penseln. Höst projekt med andra ord, ett annat höst projekt är trappen som ska målas och även väggarna i trappen, kommer bli såååå fint. Men som sagt höstprojekt va det och än så länge är det inte höst enligt mig.

Vill ni höra fler höst projekt??

nee ni slipper jag sparar väl det då ;)

Mer vuxen poäng idag, jag frostade ju av ena frysen och rengjorde ena ugnen häromdan, idag frostar jag av den andra frysen och rengör den andra ugnen, duktigt va...10 extra poäng till mig-check!

Jag har gått med pyjamas hela dan och det betyder alltså att jag inte varit utanför dörren eller joo det har jag om trädgården räknas..har inte för avsikt att klä på mig annat heller. Jag ser ut som en fånge för jag hittade en skit goo pyjamas på kappahl för ett tag sen som jag numera bor i så fort jag kan..

Snart vankas det middag i villa Svea också har inte riktigt bestämt vad som ska stå på menyn idag..vilka lyx problem, hmm

Jau jau vi kan väl höras lite senare eller??

Puss


In i det sista..

ska jag njuta av detta sommarlov, det är ju faktiskt flera dagar till..

Jag är inte en av dom som tycker det är speciellt inspirerande med terminstart, jag älskar sommarlov.
Mångar tycker det är sååå skönt med det gamla vanliga gängorna igen å få iväg ungarna om dagarna.
JAG håller INTE med.

Jag tycker det är helt super härligt att ha ungarna hemma och skulle gärna ha sommarlov ett tag till, rutiner har vi ju trots att det är sommarlov...när skolan startar börjar alla trista föräldrarmöten å massa sånt.

Jaa, jag vågar faktiskt erkänna att jag avskyr föräldrar möten, blää va trist det är...samma snack år efter år enligt min mening. På det sista 10 åren har ju inget nytt tillkommit iallafall. Å det där med klassmamma det hoppar jag definitivt över, jag vägrar helt enkelt.
Inte så att jag inte engagerar mig i ungar för det gör jag absolut, väldigt mycket också för den delen och jag älskar det. Men att baka bullar till möten å annat- nej tack!
jag bakar gärna, men dom bullarna ska mina ungar glufsa i sig...

Det finns dom som trivs med att va klassmamma och känner sig så duktiga då så då tycker jag det är bättre att dom får vara det och jag är så glaa att slippa.

Så så är det med den saken...

Ikväll blir en lugn mys kväll, jag är trött efter dagens bestyr med möten å allt så jag tror bestämt det får bli en goo ananaspaj, filt, film och en stor portion kärlek, låter som en alldels förträfflig kväll i mina öron.

Hämtmat idag också erkänner jag, fyy skäms va, men ungarna jublade!

Ha en skön kväll ni fin fina// J.


Svamp, lingon och loppisfynd!!

ja just svamp, lingon och loppisfynd står högt upp på min gilla lista just nu...

helgen har bestått av svampplockning, likaså lingon och självklart Loppis, några av fynden har nu hittat sina platser här hemma, vill ni se??

Ska ta bilder!

Har givetvis också tvättat en del för som ni vet är det min favvo syssla, eller? Tvätthögen steg igen efter att ha varit på Vita sand och hämtat lite...

En runda på stadsfesten va vi också i torsdagsm hej å hå vilket JippO, va folk, milda matilda va folk...mycket trevligt å mycket av allt så det va skönt att komma hem igen.

Ska va kortfattad ikväll, ska mysa med världens bästa så vi hörs mina fina!!

All värme/ J.


Den manliga varianten...

Ni vet den där manliga varianten av förkylning...

Alla av det kvinnliga könet förstår säkert vad jag menar.

Jag börjar bli förkyld igen, kände av halsen igår och idag lite till..nu börjar det klia och täppas till i näsan så imorn vaknar jag säkert med hela geggig gröt i hela hjärnan..typ

Hoppas iallafall att den går snabbt över och inte är av de manliga slaget..har ni någonsin fattat varför mäns förkylningar alltid tycks vara värre än damernas?? Synd om alla snoriga gubbar..


Jag ska strax släcka lampan för idag och känner mig mycket nöjd med dagen och den sista energin idag gick till att bada hundarna och klippa Otto. Så nu ska depåerna med energi fyllas på igen så vi hörs under morgondagen mina vänner.

Värme och kärlek/J.


Vad Kallas Denna Åkomma??

Som jag sa innan, typ igår tror jag så hade vi med oss två ton tvätt hem från husvagnen, plus att ungdomarna i underjorden har under vår och sommar haft mycket svårt att hitta till tvättkorgen. jag har satt dit karta och kompass men det har fan inte hjälpt. Så nu ska vi köra med gps istället....

Så två tvättmaskiner har gått nonstopp sen igår fm, tror jag är inne på 22 maskinen nu, slå det ni!!

Ungdomarna har hjälpt till såklart för det är endast en liten liten promille av denna tvätt som jag smutsat ner... Det har ju hur som helst dragit med sig detta med att jag har städat min och mannens garderober, plockat och gjort fint i dom. Fint å fint är väl å ta i kanske, men lite måste man ju få överdriva nån jävla gång ellerhur?!

Det hänger tvätt lite varstans och det ser på ytan ganska rörigt ut, men det har jag snart kirrat..

Nu till det som ikväll har förvånat mig...jag blev förvånad över mig själv, brukar ni bli det?? ja joo det blir man väl ibland kanske trots att man tror att man känner sig själv och sina löss så väl.
När det egentligen va dags att sova, jaa då kunde jag inte det utan drog igång och städade linneskåpet, badrumsskåpet och diverse andra skåp... mycket märkligt.
vad va det som flög i mig sådär en måndagsnatt?? vad kallas det??

inte överskottsenergi iallafall för jag har ändå gått lite grann på sparlåga några dar nu för kroppen har krånglat lite.. sååå vad kallas den åkomman??
Smittar den?
Mig gör det ingenting om jag får det någongång i veckan för jag har fler utrymmen som behövs gå igenom och två frysar som behöver frostas av.

Ska se om det återkommer imorgon, hoppas hoppas...

Snart är sista tvättmaskinen klar för inatt så DÅ ska jag försöka sova, det är ju en ny dag imorgon som bekant som kallas Tisdag för er som missat.

God natt mina vänner, värme & kärlek från mig!!


Jo tack, det gick väl an...

God morgon mina trogna läsare!!

Jag vet ju att jag varit världens sämsta bloggare sista tiden, men det ska bli bot å bättring!!

Sov ganska ok inatt om man bortser från min mage som spökar och driver med mig, lite andra ljud här i stan också än vad jag varit van vid senaste månaderna....

Jag har inga planer för dagen mer än mitt tvättmaraton, får se lite hur jag mår framåt dagen.

Jo en sak till har jag ju på agendan, plantera lite pelargonsticklingar..det känns inte så ansträngande.

Vad ska ni hitta på??
Många började jobba idag förstod jag efter ha läst statusuppdateringar på fb.

Nu ska jag ta vara på dagen, vi hörs väl sen eller??


Ludde och regnet...

Igår kväll när Ludde skulle sova inne i mormors husvagn hade han en del funderingar över regnet..
troligtvis eftersom det just börjat regna kom dessa funderingar just då och han är alltid lite orolig när det börjar regna för ibland åskar det ju samtidigt och det är ingen favorit!!

Ludde: va är regnet gjort av?

Mormor: vatten

Ludde: bara vatten?

Mormor: Jaaa

Ludde frågade då om diverse innehåll i regnetmen fick hela tiden samma svar av mormor att det va vatten..

Tillslut säger han efter en tids fundering..

" men mormor ..innehåller det inte ens lite mjöl???"


update del 3

Vad ska jag börja, vad vill ni veta...typ allt va??

Vi har varit i Skara och haft det fullkomligt underbart....
Bilder kommer inom kort!

Mina barn har en hel del tålamod med sin mamma kan jag lova och jag gjorde mer än va jag egentligen vågade och ville där på Skara sommarland...jaaa ni vet va gör man inte för att roa andra eller va säger ni??

Jag skulle hur som helst hoppa från en lite avsats, den lägsta av tre..men höjdrädd som jag är så tyckte jag det va svin högt, man såg ju till bassäng botten och för mig va det som ett avgrundshål. En riktig nära döden upplevelse.
Jag fegade ur flera ggr, alla som va med hoppade och dök före mig, jag ballade ur å släppte förbi en massa ungar..som typ va 4 år och uppåt, alla såg ut att va roade och ingen skräck lös i deras ögon, men det lovar jag att det gjorde i mina.

M E N

jag hoppade tillslut och precis i samma sekund som jag hoppad, tvekade jag å ångrade mig, då va det dock för sent....så jag gör någon högst akrobatisk rörelse i luften innan jag nuddar ytan och det kändes som magen sprack.

Emil sa att det ungefär lät som jag vägde ett halvt ton när jag slog i vattnet, alla garvade åt mig å ingen verkade känna mig..undrar varför??

Jag fick vatten i näsan och det kändes som en evighet innan jag kom upp till ytan, jag hostade å harklade och hade full sjå med att komma till säker mark så jag märkte överhuvudtaget inte att jag hade en hel del åskådare som va mycket roade av mina konster..

Huuu va hemskt det va, uscha jag hoppar aldrig mer..

Vi hade iallafall skit roligt om man bortser från min lilla incident som inte jag tyckte va rolig men som alla andra skrattade åt, super härliga dagar som jag inte kommer glömma.

Det hände en annan grej dag 2 när vi skulle gå in som jag inte heller kommer glömma och det va ingen kul grej. Vi stod på parkeringen å skulle ta våra grejer och en annan familj stod nån bil bort, det ena barnet en kille i 10-11 års åldern stod i andra tankar, mamman va också uppenbarligen i andra tankar och hon drämmer igen bagageluckan och jaaa just det, grabbens fingrar va emellan. Asså allvarligt talat, det gjorde ont i hela mig, isade i ryggmärgen...fyyyy fan vilken smärta och fyyyy fan vilken rolig semester för dom..det va ju bara för dom att kasta in allt i bilen å dra till sjukhuset istället. Huuu va vidrigt!!

________________


Å så har nu bebisen äntligen behagat titta ut, så nu har Elin och Pacce äntligen fått sin lilla Lavina ca två veckor för sent, men hon va såklart väl värd att vänta på. Min syrra har blivit mormor, det känns ju helt sjukt, hahaha Men allt är bra och alla är nöjda och glada, idag har jag gosat med henne för första gången=)

Mmmmm okej vad ska jag mer dra för något nu då??

Hmmm

Kräftskiva hade vi igår på vita sand med hela "vår gata", massa härligt folk, god mat, fint väder och alla på strålande humör så det blev riktigt lyckat. Jag kröp i säng ganska tidigt för jag och kroppen har inte varit riktigt överens sista dagarna, hoppas det blir lite bättre snart.

Nu är vi hemma i villa Svea på en visit på ett par dagar, beroende på väder, vind och mående, ca 2 ton tvätt hade vi med oss hem så här går tvättmaskinerna på hög varv. Jag har lust att dra igång världen stor städning med allt vad det innebär, men det är inte riktigt läge för det nu utan tar det lite lugnt, plockar lite, myser, vilar...Jag har lite planer under hösten på lite renovering som ska göras så det funderar jag lite på också...men det tar vi sen för det är ju fortfarande sommar ellerhur =)

Ska fixa över en massa kort till datorn också för jag har en hel del att visa er...


Hoppas ni har det skönt denna lite gråa söndag!!

All kärlek från mig till er alla


ett litet ps till Carina, du borde skämmas ;)


update del 2

Som ni säkert hört mer än en gång förut så njuter jag av sommaren å allt vad det innebär och jag ÄLSKAR det!

Det senaste på nyhetsfronten är väl att vi väntar på tillökning i släkten och nu har hon gått 11 dagar över tiden så nu är det snaaaaaaaaaaaaaart på G. Väntar med spänning på att deras lilla tjej ska behaga titta ut, men hon verkar trivas i trånga miljöer så hon låter oss dröja...

Idag har varit ännu en strand dag, en heeet sådan, helt vindstilla med riktigt behaglig vatten temperatur och idag för första gången i världshistorien så har jag sett min mamma doppa huvudet...det är ett riktigt nyhets scoop det, hahahaha efter viss övertalning så försvann hon under ytan för en sekund.. när vi kom upp till stranden igen sa hon att hon va yr i mössan och trodde hon drabbats av dykarsjuka för hon hade så bråttom upp, hehehe

jaa vad ska jag mer delge er?? hmm jaa min mini mini hund tycks förbli en mini mini hund för hon har ännu inte kommit över 1000 g och är ju 7 månader...urgo och kelig mot oss i familjen, men kan bete sig som en riktig best mot såna hon inte känner...andras ungar ligger verkligen inte högt i kurs hos den lilla damen..
men alla vill ju gosa och kela för hon är söt som socker, tyvärr vill ju inte hon det.
Hon trivs bäst i tröjan på mig och passar fint mellan tuttsen som en känguru i pung, hahahaha

Tror det är dags att släcka lampan för vi ska upp tidigt imorn

Hoppas ni är goa mot varandra och har det underbart...kan höras imorn

all kärlek J.


RSS 2.0